У Morgan Stanley допустили повне знецінення біткойна

У Morgan Stanley допустили повне знецінення біткойна

Укрінформ
Вартість біткойна може впасти до нуля, у випадку якщо його не почнуть використовувати в якості платіжного засобу, вважають експерти.

Результатами дослідження ринку криптовалюти фахівці поділилися з клієнтами у спеціальній аналітичній записці, повідомляє видання Business Insider.

Причиною можливого падіння курсу біткойна може стати те, що приймати його в якості платіжного засобу зараз готові лише одиниці. За даними банківського холдингу Morgan Stanlеy, з 500 найбільших світових онлайн-ритейлерів біткойн приймають як розрахунковий засіб тільки три гравці. Цей факт, пишуть аналітики, свідчить про те, що валюта в майбутньому може знецінитися.

«Якщо ніхто не буде приймати дану технологію для здійснення платежів, тоді вартість (біткойна, - ред.) дорівнюватиме нулю», - вважає аналітик Morgan Stanlеy Джеймс Фосетт.

Читайте також: Засновник bitcoin.com продав всі свої биткойни через їх нерентабельність

Зниженню курсу сприятиме і низький обсяг торгів криптовалютами. Щоденний обсяг торгів Bitcoin зараз становить близько $3 млрд, у той час як середній обсяг щоденних торгів на глобальному валютному ринку дорівнює приблизно $5,4 трлн, пише видання. Не може похвалитися мережа і великим обсягом транзакцій: добовий обсяг транзакцій біткойна становить $300 млн, у той час як на базі системи Visa щодня проходить операцій приблизно на $17 млрд.

Читайте також: Білорусь легалізувала біткойни

«Можна вважати біткойн валютою? Ні. Немає процентної ставки, пов'язаної з ним. Цифровим золотом? Може бути. Але для нього немає ніякого практичного застосування, в той час як золото використовується в електроніці та ювелірних виробах. Однак інвестори, мабуть, приписують йому якусь цінність. Це платіжна мережа? Так, але її дуже складно масштабувати і не брати комісій за транзакції», - пояснює Фосетт.

Читайте також: Курс біткоїна обвалився на третину

Нагадаємо: минулого тижня курс біткойна втратив майже 20% за добу та 40% з завойованого раніше максимуму $19 тис. за 1 BTC. У п'ятницю, 22 грудня, «цифрове золото» опускалося до рівня в $11,8 тис. за монету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-