Білорусь легалізувала біткоїни

Білорусь легалізувала біткоїни

Укрінформ
Президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав декрет «Про розвиток цифрової економіки».

Про це Олександр Лукашенко заявив 22 грудня на зустрічі з представниками ділових кіл. Документ, зокрема, легалізує поняття криптовалюти, блокчейна і майнінгу.

«Природно, життя змінюється. Ми навіть на початку року не могли говорити про якісь там майнінги, блокчейни і цю нову криптовалюту. А вже сьогодні це стає реальністю. Тому життя і, природно, нормативно-правова база будуть змінюватися», — сказав Лукашенко.

За словами білоруського лідера, мета документа — створити такі умови, щоб світові IT-компанії приходили в країну. Він додав, що Білорусь «стає фактично першою в світі державою, яка відкриває широкі можливості для використання технології блокчейн».

Читайте також: Курс біткоїна обвалився на третину

В кінці листопада Мінкомзв'язку Росії заявило, що біткоїни не будуть узаконені в Росії. Глава відомства Микола Нікіфоров назвав біткоїни «зарубіжним проектом». Однак не виключив, що застосування технології блокчейна «цілком можливо».

Нагадаємо, що в жовтні президент Росії Володимир Путін під час наради по криптовалютам заявив, що вони несуть в собі серйозні ризики, наприклад, створюють можливість відмивання капіталів, ухилення від податків і фінансування тероризму. При цьому Путін зазначив, що у багатьох країнах криптовалюти вже стали повноцінним платіжним засобом, а значить, Росії при виборі заходів потрібно спиратися на міжнародний досвід.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-