Адміністрація Трампа “урізала

Адміністрація Трампа “урізала" переваги для України щодо безмитної торгівлі

Укрінформ
Адміністрація президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа призупинить дію низки переваг для України, які функціонують за Генеральною системою преференцій. 

Виключення Києва з переліку учасників програми відбудеться за чотири місяці, якщо українська влада не покращить захист прав власності, йдеться в заяві Офісу торгового представника США - відомства, відповідального за розробку рекомендацій щодо торгової політики, повідомляє DW.

(Тимчасове) зупинення преференцій для України "викликане її неспроможністю гарантувати належний та ефективний захист прав інтелектуальної власності попри роки заохочення та підтримки з боку уряду США". На думку відомства, у Києва є всі шанси виправити ситуацію, зокрема щодо "регулювання ліцензійних платежів на користь правовласників".

Читайте також: Переваги вільної торгівлі з Україною обговорять на семінарі у Ванкувері

За Генеральною системою преференцій, яка діє переважно для бідних країн, а також для країн, що розвиваються, товари з них не обкладаються митом. Ця перевага діє для близько 3500 товарів з України, уточнюється на сайті відомства. За його даними, у 2014 році Україна була 79-ю за обсягами експорту до США, товарообіг між країнами тоді становив загалом 2,2 мільярда доларів США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-