Цьогоріч платникам відшкодують ПДВ на 25 мільярдів більше, ніж торік - ДФС

Цьогоріч платникам відшкодують ПДВ на 25 мільярдів більше, ніж торік - ДФС

Укрінформ
У 2017 році сума бюджетного відшкодування ПДВ орієнтовно сягне 119,7 млрд грн, що на 25,3 млрд грн більше, ніж минулого року. 

Про це заявив в.о. голови Державної фіскальної служби Мирослав Продан під час зустрічі з представниками Європейської бізнес асоціації, повідомляється на сайті відомства.

«У грудні ми отримали орієнтовну заявку на відшкодування податку на додану вартість на рівні 13,4 млрд грн. Це рекордний показник. Середньомісячна заявка до цього - 10,5 млрд грн. Ми розуміємо, що це пов’язано з експортом підприємств сільськогосподарського виробництва, тобто сьогодні аграрії надзвичайно активно експортують свою продукцію», – зазначив Продан.

Читайте також: З'явились українські ІТ-рішення, що замінять бухгалтерам російський 1С - експерт

Крім того, за його словами, на сьогодні відсутні будь-які можливості для маніпуляцій з відшкодуванням ПДВ, оскільки весь процес автоматичний.

«Однак, на моє глибоке переконання, акцентувати увагу потрібно не на відшкодуванні ПДВ, а на його адмініструванні. Правильні процеси адміністрування, переведення їх в автоматичний режим дозволять уникнути будь-яких приводів для перевірок», – підкреслив Продан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-