Рада відмовилася скасувати зміни до Податкового кодексу

Рада відмовилася скасувати зміни до Податкового кодексу

Укрінформ
Верховна Рада не скасувала законопроект №6776-д «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2018 році».

За ухвалення проекту постанови №6776-д/П "Про скасування рішення Верховної Ради України від 7 грудня 2017 року про прийняття в цілому як закону законопроекту "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2018 році" проголосували 33 депутати, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

Таке рішення Ради дає можливість Голові Верховної Ради Андрію Парубію підписати ухвалений законопроект і передати його на підпис Президенту України Петру Порошенку.

Читайте також: Рада відмовилась скасувати продовження мораторію на продаж землі

Як повідомляв Укрінформ, за прийняття у другому читанні та в цілому законопроекту 7 грудня проголосували 252 народних депутати.

У документі йдеться про поступове підвищення специфічних ставок акцизного податку на тютюнові вироби та мінімального акцизного податкового зобов'язання зі сплати акцизного податку з тютюнових виробів, а саме у 2018 році - на прогнозний індекс споживчих цін 11,2% і додатково на 16,7% (тобто, з урахуванням попередньої індексації в середньому на 29,7%), а в наступні роки - на 20% до рівня, еквівалентного 90 євро за 1000 штук. 

Прийняття законопроекту дасть змогу збільшити надходження до Зведеного бюджету України. Загальні надходження від впровадження норм цього законопроекту у 2018 році складуть 12,460  млрд грн, у тому числі коштом індексації ставок податків (рентної плати  за спеціальне використання лісових ресурсів та води і рентної плати за користування надрами, не пов'язаними з видобуванням корисних копалин, а також екологічного податку) - 716,3 млн грн та коштом збільшення ставок акцизного податку на тютюнові вироби - 11,744 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-