Укрзалізниця інвестує майже 800 мільйонів у розвиток сполучення Запоріжжя-Маріуполь

Укрзалізниця інвестує майже 800 мільйонів у розвиток сполучення Запоріжжя-Маріуполь

Укрінформ
ПАТ "Українська залізниця" інвестує 780 млн грн за три роки для розвитку сполучення Запоріжжя-Маріуполь.

Про це на засіданні уряду сказав в.о. голови ПАТ "Українська залізниця" Євген Кравцов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Найпріоритетнішим для нас є відновлення сполучення зі східними регіонами країни. Це є відновлення та збільшення обсягів перевезення у гірничо-металургійному комплексі", - наголосив Кравцов. 

Він нагадав, що через тимчасову окупацію частини Донецької області основні ходи сполучення з Маріуполем заблоковані впродовж останніх декількох років.

"У нас є ділянка між Запоріжжям та Маріуполем, що проходить через Волноваху та Камиш-Зорю. За цією ділянкою ще 1,5 роки тому проходило до 10 вантажних потягів за добу. На сьогодні ми підняли цю цифру до 21 пари маршрутів. Укрзалізницею заплановано комплексну програму модернізації і розвитку цього сполучення на наступні 3 роки", - зазначив Кравцов.

Читайте також: Залізничні вантажоперевезення цьогоріч зросли більш як на 2% - Кравцов

За його словами, перший етап вартуватиме 600 млн грн, а другий - 180 млн грн.

"Ми досягнемо рівня пропускної спроможності до 50 пар на добу. Це повністю забезпечить перспективні потреби підприємств регіону. Економічний ефект для УЗ становитиме близько 180 млн грн на рік", - додав керівник УЗ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-