Посилились ризики, що МВФ відкладе наступний транш – Нацбанк

Посилились ризики, що МВФ відкладе наступний транш – Нацбанк

Укрінформ
Збільшення видатків у держбюджеті на 2018 рік, ризик відтермінування наступного кредитного траншу за програмою співпраці з МВФ та ризик більш значного підвищення соціальних стандартів можуть стримати темпи зниження інфляції наступного року.

Про це під час брифінгу сказав в.о. голови Яків Смолій, повідомляє кореспондент Укрінформу

"З часу прийняття попереднього рішення щодо облікової ставки та оприлюднення останнього макроекономічного прогнозу Національного банку, стала більш імовірною реалізація ризиків, які можуть стримати зниження інфляції наступного року. Зокрема: обсяг видатків передбачений у прийнятому бюджеті на 2018 рік, суттєво вищий від закладеного у жовтневий прогноз НБУ. Також є ризик більш значного підвищення соціальних стандартів, що може вплинути як на споживчих попит з боку населення, так і собівартість товарів та послуг", - сказав Смолій.

Читайте також: МВФ погіршив прогноз інфляції для України

Він зазначив, що посилились ризики відтермінування наступного кредитного траншу за програмою співпраці з МВФ. Здорожчання сирих продуктів харчування може і надалі мати значний вплив на ціни на продукти з високим ступенем обробки. Зростання світової економіки може бути більш суттєвим ніж очікувалось, і це може стимулювати подальшу трудову міграцію і спричинити підвищення зарплат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-