Кубів у СОТ закликав утриматися від нових торговельних обмежень

Кубів у СОТ закликав утриматися від нових торговельних обмежень

Відео
Укрінформ
Перший  віце-прем'єр-міністр України - міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів закликав  членів СОТ  утримуватися від застосування нових торговельних обмежень.

Про це він сказав під час виступу на пленарній сесії Конференції міністрів СОТ у Буенос-Айресі (Аргентина), повідомляється на сторінці Кубіва у Facebook.

Читайте також: Гройсман: Співпраця між Україною і ЄС набирає обертів - 29% зростання торгівлі

Він також звернув увагу на те, що правила СОТ є додатковим стимулом для впровадження внутрішніх реформ.

"Так, приєднавшись у 2016 році до Угоди СОТ про державні закупівлі, Україна запровадила сучасну систему прозорих електронних державних закупівель ProZorro та ініціювала започаткування пілотного проекту із створення міжнародного порталу в рамках ініціативи Prozorro GoGlobal", - додав віце-прем'єр.

Він зауважив, що, ратифікувавши в 2015 році Угоду СОТ про спрощення процедур торгівлі, уряд України вживає заходів, спрямованих на дерегуляцію зовнішньоторговельної діяльності, створення ефективного "єдиного вікна", покращення бізнес-клімату.

За його словами, Україна залишається палким прихильником багатосторонньої торговельної системи і підтримує зусилля членів щодо вдосконалення нинішніх правил торгівлі та створення нових.

"Україна вважає, що вкрай важливим є вдосконалення дисциплін щодо внутрішньої підтримки у сфері сільського господарства та запобігання застосуванню заходів, які спотворюють торгівлю. Розбіжності у підходах до вирішення окремих питань, безумовно, є викликом для нашої спільноти, проте члени неодноразово демонстрували свою здатність знаходити взаємоприйнятні рішення і досягати поставлених цілей для розвитку світової торгівлі", - додав Кубів.

Віце-прем'єр сподівається,  що подальша лібералізація торгівлі та вдосконалення правил і дисциплін забезпечать поступове вирівнювання зобов'язань між членами, які заснували СОТ, та членами, які приєднались до організації згідно зі статтею XII Угоди про СОТ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-