Блокування Північного потоку-2 є спільним інтересом США й України - Коболєв

Блокування Північного потоку-2 є спільним інтересом США й України - Коболєв

Укрінформ
Блокування Північного потоку-2 є спільним інтересом Сполучених Штатів і України.

На цьому наголосив голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв у Вашингтоні під час зустрічі з представниками адміністрації президента Трампа та членами Конгресу США, повідомили Укрінформу з прес-служби нафтогазової компанії.

"Північний потік-2 не лише підірве українську економіку і дозволить Росії шантажувати країни Центральної та Східної Європи, а й усуне єдиний чинник, який наразі змушує Росію підтримувати бодай якусь стабільність на сході України. Зараз Росії потрібен транзитний маршрут через Україну, щоб заробляти на продажу газу на європейському ринку. Однак, якщо Північний потік-2 побудують, українська газотранспортна система більше не буде стримуючим фактором. За таких умов Москва зможе розгорнути повномасштабну війну на сході України. Сполучені Штати не повинні цього допустити", - зазначив Коболєв під час зустрічі із сенатором Крісом Мерфі (Демократична партія, Коннектикут), старшим членом сенатського підкомітету зі зв'язків з Європою.

Спілкуючись із сенатором Роджером Вікером (Республіканська партія, Міссісіпі), Коболєв зауважив, що Росія має багато західних партнерів у цьому проекті і Нафтогаз не може здолати Північний потік-2 самотужки. 

"Нам потрібна підтримка Сполучених Штатів. Нам важливо, щоб Сполучені Штати чітко дали зрозуміти, що не готові допустити зростання залежності Європи від Росії", - підкреслив Коболєв.

Читайте також: Цьогоріч Нафтогаз сплатив до держбюджету близько 15% всіх надходжень

Керівник Нафтогазу подякував адміністрації Трампа та Конгресу США за їх безкомпромісну позицію щодо Північного потоку-2 та закликав американську сторону розглянути більш активні кроки для протидії російському обхідному газопроводу.

Під час поїздки до США очільник Нафтогазу зустрівся з представниками Ради національної безпеки, офісу віце-президента, Державного департаменту, Міністерства енергетики, Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Міністерства фінансів та Конгресу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-