Нафтогаз запропонував найвигіднішу ціну за голубе паливо Укртрансгазу - торги

Нафтогаз запропонував найвигіднішу ціну за голубе паливо Укртрансгазу - торги

Укрінформ
27, 28 листопада та 5 грудня ПАТ «Укртрансгаз» провело закупівлі природного газу для забезпечення виробничо-технологічних, власних потреб та для балансування.

Про це повідомляється на сайті "Нафтогазу".

За результатами дев’яти проведених закупівель у восьми переміг Нафтогаз, який запропонував найменшу ціну. Нафтогаз поставить Укртрансгазу 1,64 млрд куб. м газу на суму 12,2 млрд грн без ПДВ. У дев’ятій закупівлі перемогла приватна компанія, яка запропонувала загальну ціну, на 1 гривню нижчу за пропозицію Нафтогазу.

У торгах взяли участь НАК «Нафтогаз України», LLC Trafigura Ukraine, ПрАТ «Видобувна компанія «Укрнафтобуріння»,ТОВ «Енерго-сервісна компанія «Еско-Північ», ТОВ «Еру Трейдинг» та ТОВ «Газоторгова компанія». Жоден з постачальників-посередників, які монопольно перепродають населенню газ Нафтогазу, не взяв участь у конкурентних закупівлях.

Читайте також: "Газовий" борг підприємств перед Нафтогазом за тиждень зменшився на 1,1%

За результатами чотирьох з дев’яти закупівель загальнодоступна прайсова ціна Нафтогазу для промислових підприємств на грудень, яку Нафтогаз пропонує на умовах передоплати (7516 грн за тис. куб. м без ПДВ), виявилась нижчою за ціни, які були досягнуті в результаті конкурентних торгів. Тобто жоден із приватних постачальників в ході цих чотирьох торгів не зміг запропонувати нижчу ціну, ніж Нафтогаз пропонує всім промисловим підприємствам України.

«Нафтогаз – найбільший і найнадійніший постачальник газу в Україні. Має в своєму розпорядженні достатні обсяги газу і пропонує його за конкурентною ціною, що і довели ці публічні торги. Купуючи газ у Нафтогазу, промислові підприємства забезпечать себе надійним ресурсом та суттєво зекономлять на закупівлях газу цієї зими», – прокоментував результати торгів перший заступник голови правління Нафтогазу Сергій Перелома.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-