В Укрзалізниці повідомили про 60 нових і 260 модернізованих вагонів у 2018 році

В Укрзалізниці повідомили про 60 нових і 260 модернізованих вагонів у 2018 році

Укрінформ
ПАТ «Укрзалізниця» планує наступного року придбати 60 нових купейних вагонів і модернізувати 260 пасажирських вагонів. 

Про це розповів у вівторок на прес-конференції в Укрінформі в.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов, презентуючи новий графік руху поїздів на 2017/2018 рік, що запроваджується з 10 грудня. 

"2018 рік стане роком масштабного оновлення пасажирського рухомого складу. У 2018 році запланували придбати 60 купейних вагонів та модернізувати 260, із яких у 100 замінимо туалетні системи та системи кондиціювання. Разом із цьогорічними обсягами оновлення – це майже 1/6 парку, який ми на сьогодні експлуатуємо", - зазначив Кравцов. 

Він розповів, що Укрзалізниця наступного року також планує розвиватиме і швидкісний рух, для чого буде оголошено тендер на придбання 10 швидкісних електропоїздів з терміном постачання у наступних роках. 

Суттєве оновлення, за словами Кравцова, стосуватиметься і рухомого складу для приміських пасажирських перевезень. Так, наступного року планується оголосити процедуру закупівлі на придбання 11 дизель-поїздів з початком постачання у 2018 році та продовженням у наступному році. Окрім того, заплановано оголосити тендер на придбання 5 приміських електропоїздів. 

Читайте також: Укрзалізниця домовилась про 7-річну програму співпраці з General Electric

Кравцов також зауважив, що це найбільший показник оновлення, який мала Укрзалізниця за останні 15 років. 

«Це найамбітніша програма, що реалізовується у пасажирському господарстві. Це надзвичайно великий обсяг замовлення, що дозволяє запустити цілі галузі машинобудування, котрі простоювали останні 5-7 років», – зауважив керівник Укрзалізниці. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-