Google повністю перейшов на відновлювану енергію

Google повністю перейшов на відновлювану енергію

Укрінформ
Американська корпорація Google офіційно оголосила себе компанією, яка повністю перейшла на 100% відновлюваної енергії - сонячної та вітрової.

Про це повідомляє прес-служба компанії в Twitter.

Зокрема, як заявив Сем Аронс з департаменту з енергетики та інфраструктури Google, компанія домовилася з ще трьома вітряними електростанціями - в Південній Дакоті, Айові та Оклахомі.

"Плюс 535 МВт збільшили загальний обсяг енергії, споживаної Google в світі, до 3 ГВт - 2 * 98 МВт з Avangrid в Південній Дакоті, 200 МВт з EDF в Айові і 138,6 МВт з GRDA в Оклахомі, що стверджує Google як найбільшого корпоративного покупця відновлюваної енергії на планеті та 100% споживача відновлюваної енергії вже в 2017 році", - зазначив він.

Перший контракт з вітряною електростанцією компанія уклала ще в 2010 році. Щоб досягти переходу на 100% відновлюваної енергії, Google укладала і укладає прямі контракти з виробниками такої енергії, паралельно переводячи свої дата-центри на більш ефективні моделі роботи. За даними самої компанії, її дата-центри на 50% більш енергоефективні, ніж у середньому по ринку.

Як пояснили в Google, цей проект з переходу на більш екологічні джерела енергії має не тільки соціальне значення, але і економічно обгрунтований, оскільки за останні шість років вартість сонячної і вітряної енергії впала на 80% і 60% відповідно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-