Наступного року цілком реально отримати 5% зростання ВВП – Прем'єр

Наступного року цілком реально отримати 5% зростання ВВП – Прем'єр

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вважає, що попри прогнозоване на наступний рік зростання економіки на 3% цілком реально отримати 5%.

Про це керівник уряду заявив у середу, виступаючи на Міжнародному саміті мерів у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наступного року очікується зростання національної економіки на рівні трохи більше 3 відсотків. Ми  зупинили падіння національної економіки, але цього недостатньо. Я вважаю, що 5 і більше відсотків зростання національної економіки є абсолютно реальним завданням", - сказав Гройсман.

За його словами, 3% прогнозованого зростання - це більше 400 млрд виробленої продукції  порівняно з 2017 роком. "Тому ми можемо прорахувати, скільки і якого національного продукту ми маємо виробити, щоб отримати більше зростання", - зазначив він.

Читайте також: Гройсман пропонує оновити список заборонених до приватизації підприємств

Однак досягти таких результатів, на його переконання, можливо лише за ефективної роботи всіх регіонів. "Без вас цього не  відбудеться. Нам для зростання потрібні інвестиції, а інвестиції приходять туди, де є верховенство права і питання доброзичливості системи до тих, хто робить реальну економіку. Якщо ми передали на місця 100 млрд, то цей ресурс має бути примноженим. Він має зростати і зростати через реальний сектор", - підкреслив Гройсман, звертаючись до мерів міст.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-