Антимонопольний комітет розслідує

Антимонопольний комітет розслідує "великі злиття" на ринку пива

Укрінформ
Антимонопольний комітет почав розгляд кількох справ про концентрації на ринку пива, що стосуються компаній, які здійснюють виробництво цього продукту в Україні.

Про це повідомляється на сайті АМКУ.

Так, за повідомленням Антимонопольного комітету, розпочато розгляд справи про концентрацію у вигляді придбання компанією Anheuser-Busch InBev S.A./N.V (м.Брюссель, Бельгія) акцій компанії AB InBev Efes B.V. (м. Амстердам, Нідерланди), що забезпечує досягнення 50% голосів у вищому органі управління компанії.

Ще одна справа стосується придбання компанією AB InBev Efes B.V. (м.Амстердам, Нідерланди) акцій акціонерного товариства "САН ІнБев" (м. Москва, Російська Федерація), що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління товариства.

Ця ж компанія придбала акції публічного акціонерного товариства "САН ІнБев Україна" (м. Київ, Україна), що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління товариства.

У свою чергу, "САН ІнБев Україна" здійснило концентрацію шляхом придбання активів (переважно торговельних активів та торгових марок), які належать приватному акціонерному товариству "ЕФЕС Україна" (м. Донецьк, Україна), зазначили в АМКУ.

Крім того, ще одна справа стосується концентрації у вигляді придбання компанією AB InBev Efes B.V. (м. Амстердам, Нідерланди) акцій компанії Bеvmar GmbH (м. Ганновер, Німеччина), що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління компанії.

Також розпочато розгляд справи про концентрацію у вигляді набуття контролю компанією Anheuser-Busch InBev S.A./N.V (м. Брюссель, Бельгія) разом з компаніями Yazіcіlar Holding A.S та Ozilhan Sіnai Yatіrіm A.S (обидві – м.Стамбул, Туреччина) над компанією Anadolu Efes Biracіlіk ve Malt Sanayii A.S. (м. Стамбул, Туреччина).

"Концентрації відбуваються на ринку пива. Враховуючи зазначене, просимо всі зацікавлені сторони висловити свої зауваження і міркування щодо зазначених концентрацій та оцінку їх впливу на зазначений ринок", - наголосили в АМКУ.

Читайте також: АМКУ оштрафував великих дистриб'юторів ліків за блокування дешевих препаратів

Як відомо, в січні 2017 року в Україні вчергове зросли акцизи на алкоголь. Зокрема, акциз на пиво зріс на 2,78 грн за 1 літр. При цьому, в галузевій асоціації "Укрпиво" ще в 2016 році заявляли про падіння надходжень акцизного податку, яке відбулося у результаті підвищення ставки акцизного податку на пиво.

Падіння обсягів виробництва пива в "Укрпиві" констатують третій рік поспіль. Зокрема, за 10 місяців 2017 року в Україні було вироблено 153,2 млн дал, що становить 98,6% до аналогічного період 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-