Кредит для підприємців

Кредит для підприємців "з гарантією": Укргазбанк підписав угоду з ЄІБ та ЄІФ

Укрінформ
Укргазбанк підписав угоду про гарантійне забезпечення з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) та Європейським інвестиційним фондом (ЄІФ) на підтримку кредитування українських підприємців у розмірі 50 мільйонів євро.

Участь у підписанні взяли директор департаменту управління мандатами в ЄІБ Крістофер Кун, генеральний секретар Європейського інвестиційного фонду Марія Леандер та голова правління Укргазбанку Кирило Шевченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За рахунок того, що ЄІБ може частково приймати на себе ризики, ми можемо значно пом'якшити вимоги до забезпечення фінансування таких проектів", - прокоментував підписання угоди про гарантійне забезпечення на підтримку кредитування українських підприємців малого та середнього бізнесу Шевченко.

У межах гарантійного механізму ЄІБ надаватиме на користь «Укргазбанку» гарантії часткового покриття ризику за кредитами малого та середнього бізнесу. Фінансування планується направити на підтримку проектів енергоефективності, відновлюваної енергетики та соціально-економічної інфраструктури.

Читайте також: Зробити привабливим для інвесторів державний Укргазбанк допоможе МФК - Меморандум

Підписання гарантійної угоди з Європейським інвестиційним банком та фондом дозволить «Укргазбанку» спростити доступ до фінансування для українських підприємців малого та середнього бізнесу і сприятиме подальшим інвестиціям в економіку України. Відповідно до умов угоди гарантія частково покриватиме збитки «Укргазбанку» за невиконаними вчасно зобов'язаннями із сплати основного боргу та процентів за кожним включеним у гарантований портфель кредитом, наданим прийнятним малим і середнім підприємствам. Ці кредити будуть покриватись гарантією у розмірі не більш ніж 70% від заборгованості за кожним кредитом, але у межах максимальної суми покриття, що становитиме 25% від гарантованих сум всіх кредитів, включених до гарантованого портфеля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-