Оборонні відомства Кувейту зацікавилися українським Ан-178

Оборонні відомства Кувейту зацікавилися українським Ан-178

Укрінформ
Оборонні відомства Кувейту зацікавилися українським багатоцільовим транспортним літаком Ан-178, Україна ж готова до співпраці як у питанні продажу літака, так і спільного виробництва.

Про це розповів перший заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Олег Гладковський за результатами візиту до Кувейту, повідомляє прес-служба РНБО.

«Радий констатувати, що представники оборонних відомств Кувейту виявили жвавий інтерес до нашого літака Ан-178. Українська сторона готова розпочати перемовини щодо співпраці у цьому напрямку, як щодо продаж, так і щодо спільного виробництва», - зазначив Гладковський. 

Посадовець підкреслив, що ринок Кувейту є “надзвичайно перспективним” для розвитку співробітництва у військово-технічній сфері, починаючи із бронетанкової галузі та високоточного озброєння і закінчуючи масштабними авіаційними проектами.

Читайте також: Військовий транспортник Ан-70 "скине" російські деталі

У рамках візиту відбулася зустріч Гладковського з начальником Генштабу Збройних сил Кувейту генералом М. Аль-Хедром, під час якої сторони підкреслили важливість співпраці у військово-технічній сфері та наголосили на необхідності її подальшої активізації.

Крім того, під час зустрічі з керуючим директором Кувейтської інвестиційної адміністрації Фаруком Аль-Бастакі було обговорено питання щодо можливості залучення кувейтських інвестицій в економіку України.

Представникам оборонних відомств Кувейту було продемонстровано, зокрема, безпілотний багатофункціональний бронетранспортер «Фантом-2», ПТРК «Скіф» з керованими ракетами та легкий переносний ракетний комплекс «Корсар». Відбувся також демонстраційний політ багатоцільового транспортного літака Ан-178.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-