Федерація роботодавців: Відтік кваліфікованих кадрів - проблема номер один

Федерація роботодавців: Відтік кваліфікованих кадрів - проблема номер один

Укрінформ
Проблема номер один у роботодавців - це трудова міграція та відтік робочої сили.

Про це заявив генеральний директор Федерації роботодавців України Руслан Іллічов під час брифінгу щодо презентації результатів комплексного дослідження "Створення сприятливого середовища для сталого підприємництва в Україні", проведеного Українським центром соціальних реформ за підтримки Міжнародної організації праці та ФРУ, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Сьогодні проблема номер один, яка є у роботодавців, це, перш за все, трудова міграція, відтік робочої сили. І насправді для нас важливі і податки, і економічні стимули, і верховенство права, але ми сьогодні розуміємо, що якщо в нас не буде кваліфікованих людей, якщо не буде гідної праці, в нас не буде бізнесу", - зазначив Іллічов. 

Він також зауважив, що введення безвізового режиму України з країнами ЄС "кардинально ситуацію не змінило, тому що тренд відтоку робочої сили був досить сильний і до введення безвізу". 

Читайте також: МВФ не виключає прискорення інфляції в Україні через зростання зарплат

Ризики, за його словами, в іншому. 

"Кожна країна, наприклад Польща, Чехія, Словаччина, Німеччина вже почали пропонувати спеціальну політику щодо залучення трудових мігрантів з України", - зазначив Іллічов. 

За його словами, робітникам крім заробітної плати пропонуються соціальні пакети, можливість навчання дітей, надання тимчасового житла. 

"Це дуже сильна політика. ...Насправді немає іншого рецепту, як створювати конкурентні підприємства тут і платити високу заробітну плату, пропонувати людям будувати підприємства тут", - наголосив Іллічов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-