Президент квапить із переведенням земельного кадастру

Президент квапить із переведенням земельного кадастру "в цифру"

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко наполягає на чимшвидшому оцифруванні земельного кадастру, що має знищити поле для фальсифікацій і рейдерства.

Про це глава держави сказав під час засідання Національної ради реформ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Кардинально мене непокоїть і не задовольняє стан справ у земельному кадастрі щодо оцифрування земельного кадастру. За різними оцінками, на сьогодні оцифровано в межах 50% - хтось каже 40%, хтось каже 60%. Це абсолютно неприйнятно. Ми переговорили з урядом. У нас була окрема програма Світового банку, було виділено близько 80 млн доларів на це. Віз і нині там. Проте ні про який ринок землі, ні про яке продовження земельних реформ, ні про яку боротьбу з рейдерством, ні про що ми не будемо говорити, поки у нас не буде прозорого і ефективного реєстру", - наголосив Порошенко.  

Читайте також: Порошенко анонсував закон щодо протидії земельному рейдерству

За його словами, далі доступ до цих реєстрів повинні мати лише реєстратори. 

"Треба навести порядок з довіреностями - теж реєстр, щоб не допустити фальсифікацій. І таким чином знищити саме правове поле для фальсифікацій і рейдерських захоплень. Бо миритися далі з цим ніяк не відповідає позиціям щодо створення гарного інвестиційного клімату, в тому числі в аграрній сфері", - зазначив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-