ЄБРР підтвердив стабільне зростання ВВП України

ЄБРР підтвердив стабільне зростання ВВП України

Укрінформ
Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) переглянув прогнози економічного зростання на нинішній та наступний роки, підтвердивши прогнози для ВВП України на рівні 2% в 2017 і 3% у 2018 році.

Про це йдеться в офіційному повідомленні на сайті ЄБРР.

Зокрема, ЄБРР представив таблицю по регіонах Європи, в якому Україна вказана в групі східноєвропейських та кавказьких країн. У наведених даних йдеться, що фактичний показник ВВП України піднявся з мінус 9,8% у 2015 році до 2,3% в 2016. На нинішній рік прогнозується зростання ВВП на рівні 2,0%, у наступному – до 3,0%, що відповідає попереднім прогнозам ЄБРР, випущеним у травні цього року.

Водночас, у цілому по регіону приріст середнього показника ВВП спостерігається на рівні 3,3% цього року та 3,0% наступного. Це трохи вище (на 0,9% та 0,2% відповідно), ніж ЄБРР прогнозував у травні.

Читайте також: Нацбанк покращив прогноз зростання ВВП до 2,2%

При цьому темпи зростання відзначаються у 27 країнах регіону. "Вперше простежується такий широкий підйом з 2010 року", - констатується в повідомленні.

Європейський банк реконструкції та розвитку відстежує динаміку економічного зростання в 37 країнах, що розвиваються, з якими ЄБРР має програми фінансової підтримки та реалізації реформ, що сприяють стабільному економічному зростанню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-