Нафтогаз через “Райські папери” почав внутрішнє розслідування

Нафтогаз через “Райські папери” почав внутрішнє розслідування

Укрінформ
У НАК “Нафтогаз України” почали внутрішнє розслідування через інформацію в ЗМІ із посиланням на “Райські папери”.

Про це повідомляє прес-служба “Нафтогазу”.

“Служба комплаєнсу НАК «Нафтогаз України» почала перевірку інформації, яка з’явилась у ЗМІ, щодо відкриття компанії та можливого проведення операцій у іноземній юрисдикції членом правління ПАТ «Укртрансгаз» Сергієм Олексієнком, колишнім головним радником голови правління Нафтогазу”, - йдеться в повідомленні.

НАК “Нафтогаз” обіцяє оприлюднити результати перевірки після її завершення.

Нагадаємо, раніше ЗМІ з посиланням на Paradise papers (“Райські папери”) повідомили, що в 2016 році на острові Мен для українського газового топ-менеджера Сергія Алексєєнка була заснована офшорна компанія для виведення іноземної валюти.

Як повідомляв Укрінформ, у неділю Міжнародний консорціум журналістських розслідувань оприлюднив матеріали слідства під назвою "Paradise Papers". Документи охоплюють аналіз офшорної діяльності наймогутніших людей та компаній у світі та базуються на вивченні 13,4 млн файлів, отриманих в результаті витоку інформації. Загалом нове досьє перебільшує за обсягами та насиченості матеріалу "Панамські документи", опубліковані у квітні минулого року. У ньому йдеться про 120 політиків та посадовців з майже 50 країн світу. За даними розслідування, багатії заховали в офшорах майже 8 трильйонів євро. Серед згаданих імен багатіїв - і Президент України Петро Порошенко, представники якого хотіли створити офшор на острові Мен, але їм відмовили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-