Порошенко назвав пріоритетні напрямки для саудівських інвестицій

Порошенко назвав пріоритетні напрямки для саудівських інвестицій

Укрінформ
Саудівські компанії, які вже мають успішний досвід роботи в Україні, збільшать удвічі обсяг своїх інвестицій.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко у своєму коментарі, розміщеному на сторінці у Facebook.

“Були досягнуті домовленості, що саудівські компанії, які вже зараз мають дуже позитивний досвід роботи в Україні, прийняли рішення збільшити удвічі обсяг інвестицій. Крім того, інвестувати у портову інфраструктуру, брати участь у приватизації, яку, я сподіваюся, вдасться запустити після прийняття Верховною Радою закону про спрощення процедури приватизації та забезпечення збільшення її прозорості”, - сказав Порошенко

Президент зазначив, що у ході візиту було підписано декілька важливих угод, зокрема, Меморандум між Кабінетом міністрів України та Урядом Королівства Саудівська Аравія про інвестиційне співробітництво у сфері сільського господарства. “Допрацьовували цю угоду вже безпосередньо під час візиту. Це найбільш цікавий для інвесторів напрямок для інвестицій в Україну”, - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, в ході офіційного візиту Президента України до Королівства Саудівська Аравія відбулося підписання Меморандуму між урядами України та Саудівської Аравії про інвестиційне співробітництво у сфері сільського господарства.

Читайте також: Порошенко: Ми готові до підписання оборонної угоди із Саудівською Аравією

Меморандумом на законодавчому рівні визначаються конкретні напрями двостороннього інвестиційного співробітництва у сільськогосподарській галузі та механізми заохочення інвестицій у сільське господарство шляхом обміну інформацією про інвестиційне середовище у цій галузі, включаючи аграрну політику, правила та регулюючі нормативні акти з питань залучення інвестицій, податкового регулювання, потенційних інвесторів із зазначенням їхніх потреб, а також наявність інвестиційних компаній, які мають намір проводити діяльність у галузі сільського господарства та діючі програми підтримки інвестицій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-