Данилюк назвав один із найбільших проривів України у рейтингу Doing Business

Данилюк назвав один із найбільших проривів України у рейтингу Doing Business

Укрінформ
Міністр фінансів Олександр Данилюк вважає одним із найбільших “проривів”, у контексті  підняття України на 76-е місце у рейтингу Doing Business 2018, це показник “Оподаткування” - 43-я позиція, порівняно з 84-ою минулого року.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Україна піднялася на 76-е місце міжнародного рейтингу легкості ведення бізнесу Doing Business 2018. Важливо, що один із найбільших “проривів” у порівнянні з минулорічним рейтингом відбувся за показником “Оподаткування” - 43-я позиція, порівняно з 84-им минулого року. Це показник успішної роботи Уряду та ще один позитивний знак для міжнародних інвесторів», - йдеться в повідомленні.

Міністр зазначив, що показник розраховувався з урахуванням змін, впроваджених протягом 2016 року. А отже, вже зараз можна з впевненістю сказати, що ми продовжимо зміцнювати свої позиції і у наступних рейтингах DoingBusiness. Запровадивши цього року прозорий реєстр автоматичного відшкодування ПДВ, Міністерство фінансів продовжує роботу в напрямку спрощення адміністрування податків в рамках комплексної реформи ДФС, що передбачає повне перезавантаження Служби і перетворення її на сервісний орган. 

Читайте також: Україна посіла 76 місце в рейтингу Dоing Business

«В короткостроковій перспективі плануємо, що більшість послуг ДФС будуть надаватися онлайн, буде повноцінно запущено електронний кабінет платника податків. Триває автоматизація внутрішніх процесів ДФС. Також до кінця року сподіваємося на позитивне рішення Верховної Ради щодо запровадження Єдиного рахунку», - додав міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-