НБУ розробив концепцію нового регулювання та ліцензування банків

НБУ розробив концепцію нового регулювання та ліцензування банків

Укрінформ
У Національному банку України розробили Концепцію нового регулювання, реєстрації та ліцензування банків.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"Національний банк розпочав комплексний перегляд правового регулювання реєстрації та ліцензування банків. В межах цього перегляду НБУ планує комплексно переглянути "Положення про порядок реєстрації та ліцензування банків, відкриття відокремлених підрозділів", затверджене постановою Правління НБУ від 8 вересня 2011 № 306. Результатом перегляду стане затвердження нової редакції Положення про реєстрацію та ліцензування банків", - йдеться у повідомленні.

У Нацбанку зазначають, що перегляд правового регулювання реєстрації та ліцензування банків буде здійснюватися за кількома напрямками, а саме: структурна перебудова Положення за процесно-орієнтованим принципом, перегляд суті підходів до регулювання процесів ліцензування банківської діяльності.

Читайте також: НБУ вперше за два роки збільшив облікову ставку - до 13,5%

У новому Положенні планується подальша імплементація оновлених вимог Директиви 2013/36/ЄС про доступ до діяльності кредитних організацій і пруденційний нагляд за діяльністю кредитних організацій та інвестиційних компаній, а також керівних настанов щодо: пруденційної оцінки набуття та збільшення істотної участі у фінансовому секторі, оцінки придатності керівників та осіб, що виконують ключові функції (у тому числі, з урахуванням проекту нової редакції Положення) та оцінки заяв на видачу ліцензій в цілому, а також на видачу ліцензій FinTech кредитним установам.

В НБУ зазначили, що Національний банк України удосконалює нормативно-правову базу для подальшого приведення її у відповідність до європейського законодавства та стандартів Базельського комітету з банківського нагляду. Правлінням Національного банку 20 жовтня 2017 року було затверджено Концепцію Положення про реєстрацію та ліцензування банків, яка пропонується для громадського обговорення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-