Найбагатший бізнесмен РФ продав завод в Україні

Найбагатший бізнесмен РФ продав завод в Україні

Укрінформ
Російська компанія "Сєвєрсталь" оголосила про продаж українського підприємства "Дніпрометиз".

Про це повідомляє LIGA.net з посиланням на прес-службу компанії.

"Дочірня компанія (Сєвєрсталі. - Ред.) Cambay Services Ltd завершила операцію з продажу 100% акцій Dealzone Holding Ltd, що володіє 98,6% українського підприємства ПАТ "Дніпрометиз". "Дніпрометиз" управляється "Сєвєрсталь-метизом", міжнародною групою підприємств, що об'єднує метизні активи компанії "Сєвєрсталь", - йдеться в повідомленні.

Інші умови угоди не розголошуються.

У компанії зазначили, що продаж "Дніпрометизу" дасть змогу забезпечити подальше підвищення ефективності групи "Сєвєрсталь-метиз" і зростання прибутковості компанії "Сєвєрсталь" в цілому.

"Дніпрометиз" демонструє добре завантаження виробничих потужностей і стабільні фінансові показники. Водночас, з російськими підприємствами "Сєвєрсталі" цей завод операційно не пов'язаний", - йдеться в повідомленні російської компанії.

"Сєвєрсталь" придбала 60% акцій "Дніпрометизу" у 2006 р. у групи ТАС бізнесмена Сергія Тігіпка. Сума угоди оцінювалася в $50 млн. Згодом частка "Сєвєрсталі" в українському підприємстві була збільшена до 98,6%.

Читайте також: Оточення Путіна накопичило $24 мільярди - OCCRP

В грудні 2014 р. "Сєвєрсталь" оголосила про те, що її австрійська дочірня компанія "Сєвєрсталь-Трейд ГмбХ" підписала зобов'язуючу угоду про продаж "Дніпрометизу" приватній німецькій компанії. Тоді "Сєвєрсталь" планувала виручити від продажу $20-30 млн.

"Дніпрометиз" виробляє сталевий дріт, цвяхи, кріплення і сітки, частка на українському ринку - близько 30%.

Власником "Сєвєрсталі" є Олексій Мордашов, який згідно з рейтингом Forbes є найбагатшим бізнесменом Росії з капіталом у $17,5 млрд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-