Банк

Банк "Кредит Оптима" оголосив про самоліквідацію

Укрінформ
Банк "Кредит Оптима" оголосив про самоліквідацію через неможливість виконати вимогу Національного банку України щодо докапіталізації. 

Відповідний порядок денний найближчих зборів наглядової ради, на яких буде оголошено про самоліквідацію, розміщений на сайті банку

"Припинити здійснення ПАО "Кредит Оптима Банк" банківської діяльності без припинення юридичної особи в порядку, передбаченому законом "Про спрощення процедур реорганізації і капіталізації банків", - йдеться у проекті рішення.

Нагадаємо, раніше про самоліквідацію заявили три банки - "Народний капітал", "Фінбанк" і КБ "Фінансовий партнер". Всього вимоги НБУ щодо докапіталізації станом на жовтень не виконали шість банків.

Читайте також: НБУ змінив правила річного аудиту для "великих" банків

При цьому, в Асоціації захисту банків вважають, що вимоги Національного банку стосовно збільшення розміру статутного капіталу банків роблять негативний вплив на ринок.

Також, раніше на сайті Верховної Ради опубліковано законопроект №7231, яким вносяться поправки в закон про розмір статутних капіталів банків. У липні 2014 року рішенням парламенту були істотно збільшені вимоги до мінімального розміру статутного капіталу нових банків - з 120 до 500 мільйонів гривень. Існуючі банки повинні були розширити свій капітал до півмільярда гривень за 10 років. Пізніше цей період був для них скорочений. Діючі фінустанови зобов'язали до 11 січня 2018 року посилити свої капітали мінімум до 400 мільйонів грн, через рік - до 450 мільйонів грн. На думку профільного комітету Верховної Ради, вимоги щодо подальшого нарощування капіталу діючими банками вже не виконують роль компенсатора ризиків. А тому законодавці пропонують скасувати цю норму закону і зафіксувати розмір статутного капіталу банків на рівні 200 мільйонів гривень (актуальний на теперішній час).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-