На Львівщині відкрили потужну вітрову електростанцію

На Львівщині відкрили потужну вітрову електростанцію

Укрінформ
Ще однією вітровою електростанцією поповнилася мережа альтернативних джерел енергетики на Львівщині. Її відкрили у Старосамбірському районі в межах Міжнародного економічного форуму.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Кожне місце, яке об’єднує екологічну силу природи – це вітер, сонце і вода, дає енергетику, зелену енергетику, незалежну енергетику як частину стратегії української держави "Енергетична стратегія 2035р.", - зазначив під час урочистого відкриття перший віце-прем’єр-міністр України Степан Кубів.

Загальна потужність вітроелектростанції "Старий Самбір-2" становить 20,7 МВт, для порівняння Старосамбірський район споживає 9 МВт за годину.

Вартість проекту становить 36 мільйонів євро.

"Ми сьогодні пожинаємо плоди тих важких, складних реформ, якими пройшов уряд України, які перетворюють країну не лише на державу зі стабільною, але й зростаючою економікою. Для нас сьогодні дуже важливо, щоб не лише ручні складальні виробництва, а найсучасніші, найтехнологічніші обладнання застосовувалися. І ми є свідками того, що вітрова енергетика з найсучаснішими виробниками сьогодні є у нас на Львівщині. Я переконаний, що це - демонстрація успіху", - сказав голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Читайте також: З початку року сонячні панелі встановили понад 1200 українських родин

Як повідомляв Укрінформ, 3 листопада 2016 року у межах XVI Міжнародного економічного форуму "Львівщина – фабрика Європи" ТзОВ "Карпатський вітер" спільно з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) та Північною екологічною фінансовою корпорацією (НЕФКО) підписали кредитний договір. Ним передбачено спільно із залученням власного капіталу української сторони  фінансування будівництва та введення в експлуатацію вітроелектростанції "Старий Самбір-2", згідно із яким мали встановити та ввести в експлуатацію 6 турбін компанії ВЕСТАС типу V126-3,45.

ТОВ "Карпатський вітер" - це українська компанія, яка займається розробкою та впровадженням відновлювальних екологічно чистих джерел енергії, створенням генеруючих потужностей з використанням енергії вітру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-