Верховний суд підтвердив правомірність виведення з ринку банку

Верховний суд підтвердив правомірність виведення з ринку банку "Капітал"

Укрінформ
Верховний суд України підтвердив правомірність виведення з ринку неплатоспроможного банку ПАТ АКБ "Капітал". При цьому ВСУ скасував рішення не лише першої та апеляційної інстанції, а й рішення Вищого адміністративного суду України, які визнали рішення НБУ неправомірним.

Про це повідомляє прес-служба Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

"Верховний суд України сьогодні скасував рішення судів першої, апеляційної та касаційної інстанцій та ухвалив нове рішення про відмову в позові акціонера щодо оскарження постанови НБУ про віднесення ПАТ "Укрінбанк" до категорії неплатоспроможних та рішення Фонду гарантування про запровадження в ньому тимчасової адміністрації. Аналогічні рішення ВСУ також прийняв і щодо визнання неплатоспроможним ПАТ "КБ Капітал", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 20 липня  2015 року НБУ відніс ПАТ "АКБ "Капітал" до категорії неплатоспроможних.

Читайте також: Ліквідацію банку Капітал продовжили на третій рік

Процедуру ліквідації банку було розпочато у жовтні 2015 року.

Водночас, у лютому 2016 року Вищий адміністративний суд України рішенням К/800/49179/15 підтвердив рішення судів першої та апеляційної інстанцій про неправомірність визнання неплатоспроможним банку "Капітал", введення в нього тимчасової адміністрації Фонду гарантування вкладів фізосіб і ліквідації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-