Daimler та Volkswagen обшукали за підозрою у картельній змові

Daimler та Volkswagen обшукали за підозрою у картельній змові

Укрінформ
Антимонопольні слідчі ЄС та Німеччини провели обшуки в офісах концерну Daimler та компанії Volkswagen в рамках розширення розслідування за підозрою у картельній змові німецьких автовиробників.

Про це повідомляє Reuters

У липні цього року орган ЄС з контролю за дотриманням законодавства про захист економічної конкуренції заявив про слідство щодо декількох німецьких автовиробників за підозрою у картельній змові про дизельну технологію та системи контролю шкідливих викидів.

Як зазначається, представники вищевказаних компаній повідомили, що були проведені обшуки в офісах концерну Daimler та перевірено документи у штаб-квартирі фірми Volkswagen в Вольфсбурзі та офісі Audi в Інгольштадті.

Читайте також: Єврокомісія "покарає" Amazon на сотні мільйонів євро – ЗМІ

Зі свого боку, у Єврокомісії відмовилися надати детальну інформацію про хід розслідування, оскільки там мають "побоювання, що деякі автовиробники Німеччини могли порушувати антимонопольні правила ЄС, що забороняють картельні та інші обмежувальні бізнесові практики".

Єврокомісія назвала обшуки початковим кроком у розслідуванні, зазначивши, що вони не означають, що перевірена компанія визнається винною в недобросовісній конкуренції.

Раніше Європейська комісія оштрафувала на 880 мільйонів євро шведського виробника вантажівок Scania, який належить німецькому концерну Volkswagen.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-