Авторинок у вересні: майже третина світових продажів припадає на Китай

Авторинок у вересні: майже третина світових продажів припадає на Китай

Укрінформ
У вересні 2017 року у світі продали 8,6 млн автотранспортних засобів, що на 4% більше аналогічного показника 2016 року. Майже третину було збуто на китайському ринку.

Про це інформує Асоціація автовиробників України.

"Згідно з даними компанії LMC Automotive, у вересні світові автопродажі збільшилися на 4%, в порівнянні з результатом річної давності, і становили 8,6 млн легкових і легких комерційних автотранспортних засобів (lcv). Традиційно, найбільше автомобілів було продано на китайському ринку – майже 2,7 млн шт. Таким чином, попит на автомобілі в Китаї виріс на 3,2 відсотка", - йдеться у повідомленні.

США посіли другу позицію в світових автопродажах з показником 1,5 млн машин (+6%).

Консолідовані продажі країн Західної Європи просіли на 2% до 1,5 млн шт. Таке падіння попиту пояснюється порівнянням з безпрецедентно високими продажами 2016 року.

Читайте також: Український автопром продовжив зростання - "плюс" 15,7% за місяць

У той же час, реалізація автомобілів на ринках Східної Європи збільшилася майже на 12% до 352 тис. авто.

Так само, найбільшими національними ринками продовжують залишатися: Японія – 490 тис. шт. (+4,5%), Канада – 187 тис. шт. (+8%) і Південна Корея – 151 тис. шт. (+21%).

Всього за дев’ять місяців 2017 року на глобальному ринку було реалізовано 70,2 млн автомобілів, що на 3% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-