В Укрспирті заявили про неукраїнське походження контрафактного спирту на ринку

В Укрспирті заявили про неукраїнське походження контрафактного спирту на ринку

Укрінформ
Аналітична робота показників діяльності українських підприємств спиртової галузі доводить, що контрафактний спирт в Україні має неукраїнське походження.

Про це заявив в.о. директора держпідприємства "Укрспирт" Юрій Лучечко в інтерв'ю "Бізнес-Цензор".

"На кожному підприємстві галузі є технічний регламент, де прописано, скільки на одиницю виробленої продукції має піти газу, зерна – умовного крохмалю, електроенергії. Всі ці показники щоденно лягають мені на стіл і щоденно моніторяться нашою службою безпеки. І ми шляхом аналітичної роботи виявляємо – де витрати сировини та енергоресурсів завищені. Так само всі відхилення щоденно бачить ДФС. На кожному заводі цілодобово працює постійний пост фіскальної служби. Податковим кодексом передбачено, що ДФС може отримати повну інформацію по кожному заводу за будь-який період. Хоч виробництво спирту за одну годину", - пояснив Лучечко.

Читайте також: Держава щодня втрачає до 20 мільйонів через нелегальний ринок горілки - експерт

При цьому, він припустив, що нелегальний спирт може поставлятися з Молдови, Росії та Білорусі.

"Є Молдавська республіка, спиртова галузь якої орієнтована на контрабанду спирту в Україну. Це знають всі, хто дотичний до галузі. Є Білорусь, де державна монополія на виробництво спирту, величезні обсяги. І є Російська Федерація звідки також можлива контрабанда спирту. Обсяги цієї контрабанди можуть легко "положити" спиртову галузь в Україні. Це може бути стратегічною задачею агресора – наповнити ринок України нелегальним спиртом по собівартості", - зазначив Лучечко.

Разом з тим, Лучечко відмовився підтвердити, що тіньовий ринок спирту складає 50% від обігу в країні, про що заявляв міністр агрополітики Тарас Кутовий.

"Я знаходжусь на посаді керівника державної монополії. Щоб називати якісь цифри, мені потрібно мати підтвердження. А його в мене немає. Думаю, це питання до Держприкордонслужби, до правоохоронних органів, які мають займатися цим", - зазначив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-