Компанію Ахметова зобов'язали виплатити $82 мільйонів пені за Укртелеком

Компанію Ахметова зобов'язали виплатити $82 мільйонів пені за Укртелеком

Укрінформ
Господарський суд Києва, розірвавши з компанією "ЕСУ" договір купівлі-продажу пакета акцій "Укртелекому" стягнув $81,9 млн пені за невиконання інвестиційних зобов'язань.

Рішення суду першої інстанції про повернення "Укртелекому" в держвласність прокоментував В.о. глави Фонду держмайна Віталій Трубаров, повідомляє прес-служба ФДМУ.

За його словами, суд прийняв рішення повернути пакет акцій "Укртелекому" в розмірі 92,791 % статутного капіталу у державну власність та стягнув $81,9 млн пені за невиконання інвестиційних зобов'язань.

"За результатом перевірки у лютому 2017 року встановлено невиконання компанією "ЕСУ" інвестиційного плану, який передбачав внесення впродовж 5 років інвестицій в сумі не менше ніж $450 млн", – зазначив Трубаров.

Керівник Фонду держмайна також наголосив, що "Укртелеком" не виконав пряму умову договору, яка передбачала передачу телекомунікаційної мережі спеціального призначення у власність держави.

Читайте також: Суд повернув Укртелеком у державну власність

Трубаров зазначив, що закон про приватизацію не передбачає у разі повернення приватизованого об’єкту в державну власність жодної компенсації інвестору за придбаний пакет акцій, оскільки дана норма була вилучена ще у 2012 році.

Фонд державного майна України до кінця року має перевірити 32 підприємства на предмет виконання ними договорів купівлі-продажу, зокрема, інвестиційних зобов'язань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-