Управління ГТС: Rothschild допоможе Нафтогазу з пошуком партнера

Управління ГТС: Rothschild допоможе Нафтогазу з пошуком партнера

Укрінформ
Rothschild S.p.A. перемогла у тендері на закупівлю інвестиційно-банківських послуг, пов’язаних з анбандлінгом та залученням партнера до управління газотранспортною системою.

Про це повідомили у прес-службі НАК "Нафтогаз України".

"Компанію Rothschild S.p.A. оголошено переможцем аукціону на закупівлю інвестиційно-банківських послуг, пов’язаних із забезпеченням відокремлення діяльності з транспортування природного газу ("анбандлінгу"), включаючи залучення кваліфікованого партнера до управління газотраснпортною системою України. Аукціон відбувся в системі електронних торгів Prozorro. НАК "Нафтогаз України" закуповує ці послуги для виконання наказу Міненерговугілля", - йдеться у повідомленні.

Участь в аукціоні взяли компанії Lazard Freres та Rothschild S.p.A. За підсумками аукціону перемогла тендерна пропозиція Rothschild S.p.A. з ціною послуг 98,0 млн грн. Очікувана вартість закупівлі становила 193,3 млн грн.

Радник допомагатиме у залученні кваліфікованого партнера з управління ГТС – зокрема, оцінюватиме ризики відокремлення діяльності з транспортування природного газу та надання рекомендацій щодо зменшення їх негативного впливу; створюватиме умови для успішного відбору кваліфікованого партнера з управління ГТС.

Крім того, до обов’язків радника належить підготовки документів, необхідних для процесу відбору кваліфікованого партнера, включаючи підготовку проекту умов та порядку проведення конкурсу та критеріїв обрання; підготовка переліку потенційних партнерів; структурування угоди, визначення основних комерційних умов угоди з кваліфікованим партнером; інформаційне та інше необхідне супроводження залучення партнера.

Читайте також: Для відкриття ринку газу треба вирішити ще три питання - Кістіон

"Затверджувати результати конкурсу на обрання кваліфікованого партнера (партнерів) по управлінню української ГТС, відповідно до закону "Про ринок природного газу", має Верховна Рада за поданням Кабінету Міністрів України. Умови конкурсу має розробити та затвердити КМУ", - нагадали у Нафтогазі.

Rothschild S.p.A. у ролі фінансового радника співпрацювала з енергетичними компаніями Shell, BG, GDFSuez, EDF, Eni, Statoil, Statkraft, Iberdrola, ESB. Комплекс фінансових послуг компанії включає консультування в рамках транзакцій зі злиття та поглинання, реструктуризації, тощо. Глобальна мережа Rothschild налічує понад 1 тис. консультантів у 54 офісах у 40 країнах світу. Компанія є лідером за кількістю угод зі злиття та поглинання, у 2016 році вона завершила такі угоди на суму понад $293 млрд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-