Порошенко: Мальта для українського бізнесу є воротами на ринок Північної Африки

Порошенко: Мальта для українського бізнесу є воротами на ринок Північної Африки

Укрінформ
Україна зацікавлена у застосуванні унікального досвіду і логістичних можливостей Мальти для просування вітчизняної продукції на ринок Північної Африки.

Про це Президент України Петро Порошенко заявив  на спільному брифінгу з Президентом Республіки Мальта пані Марі-Луїз Колейро Прекою, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Мальта для українського бізнесу є фактично воротами на ринок Північної Африки", - сказав Порошенко.

У цьому контексті він зауважив, що завдяки ексклюзивному досвіду ця країна може надавати від логістичних до консалтингових послуг представникам не тільки великого бізнесу України, а й малого та середнього.  

"Сьогодні були проведені детальні переговори щодо логістичних послуг для експортерів української аграрної продукції, продукції машинобудування. Ми домовилися мати величезний прогрес у цій надзвичайно важливій сфері з використанням Мальти як де-факто логістичного та інвестиційного хабу", - повідомив Президент. 

Читайте також: Товарообіг між Україною та Мальтою зріс на 26% за 8 місяців — Порошенко

За його словами, перспективними напрямками співпраці України та Мальти є обмін сучасними технологіями, в тому числі у сфері енергоефективності та енергозберігання. "Той унікальний  досвід,  який має Мальта, нами буде ефективно застосований", - зазначив Порошенко.

Він також поінформував, що обговорив з Президентом Мальти розвиток інжинірінгових послуг, будівництво інфраструктури, співпрацю у галузі охорони здоров'я, фармакології, секторі фінансових операцій та інформаційних технологій. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-