Петренко каже, що рейдерських атак поменшало у 150 разів

Петренко каже, що рейдерських атак поменшало у 150 разів

Укрінформ
У 2017 році Міністерство юстиції України зафіксувало близько 20 фактів рейдерських атак на бізнес.

Про це заявив міністр юстиції України Павло Петренко в інтерв'ю "Комментарии.UA".

"Близько 20 фактів рейдерських атак ми зафіксували цього року. Якщо порівнювати з попередніми десятиліттями, коли фіксували близько 3 тисяч спроб захоплення на рік, це дуже мало", -  заявив Петренко.

Він підкреслив, що позитивна тенденція розпочалася після того, як наприкінці минулого року було ухвалено антирейдерський закон.

"Одне з кримінальних проваджень наразі знаходиться у правоохоронних органах, ще щодо одного кримінального провадження звинувачувальний акт було спрямовано до суду. Хочу відзначити, що ще до 2016 року в Україні не було відповідальності за рейдерство як таке", -  сказав міністр юстиції, підкресливши, що особливу увагу Мін’юст приділяє боротьбі з аграрним рейдерством.

Читайте також: Півсотні нотаріусів позбавили права на практику за минулий рік - Петренко

Петренко нагадав, що за його ініціативою по всій країні було створено антирейдерські аграрні штаби, куди увійшли представники органів юстиції, місцевої влади та правоохоронних органів.

"За 2 місяці їхньої роботи було попереджено кілька сотень конфліктних ситуацій та спроб захоплень. Проти порушників порушено 11 кримінальних справ", -  повідомив Петренко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-