Рева пояснив, як вирахували вартість року страхового стажу

Рева пояснив, як вирахували вартість року страхового стажу

Укрінформ
Міністр соціальної політики Андрій Рева пояснив, що вартість року страхового стажу вираховувалася виходячи з мінімальної суми внеску українців до Пенсійного фонду та коефіцієнту.

Про це він заявив під час прес-сніданку в четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Мінімальний страховий внесок українців 704 гривні. Тобто за кожен місяць людині, якщо вона сплачує не менше 704 гривні, нараховується один місяць страхового стажу. Відповідно до закону, в разі, якщо у вас немає страхового стажу, ви можете компенсувати його з коефіцієнтом 2. Тобто за кожен місяць, якщо у вас є таке бажання і можливість, ви сплатите 1408 гривень. 1408 гривень помножте на 12 місяців і ви отримаєте  суму понад 16 тисяч гривень», -  заявив Рева, пояснюючи журналістам, як вираховувалася сума, за яку українцям пропонують купити рік страхового стажу в разі необхідності.

Читайте також: Гройсман не виключає спроб зупинити пенсійну реформу через суд

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 3 жовтня ухвалила у другому читанні законопроект щодо пенсійної реформи. Документ, зокрема, передбачає проведення осучаснення пенсій і підвищення мінімального страхового стажу для виходу на пенсію з 15 до 25 років з 1 січня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-