Цьогоріч Нафтогаз купив у

Цьогоріч Нафтогаз купив у "дочки" на 700 мільйонів кубів газу більше

Укрінформ
ПАТ «Укргазвидобування» за 9 місяців поточного року продало материнській компанії НАК «Нафтогаз України» 10,4 млрд кубометрів газу – це на 700 млн кубометрів більше за показники минулого року.

Про це Укрінформу повідомила прес-служба Нафтогазу.

«За 9 місяців 2017 року Нафтогаз закупив у Укргазвидобування 10,4 млрд кубометрів, за 9 місяців 2016 року – 9,7 млрд кубометрів газу. Нафтогаз закупає у Укргазвидобування весь товарний газ (крім обсягів виробничо-технологічних витрат та тих, що використовуються для забезпечення власних потреб, пов’язаних з видобутком, підготовкою до транспортування та транспортуванням газу, а також для виробництва скрапленого природного газу та стабільного бензину)», - йдеться у повідомленні.

Як нагадали у Нафтогазі, закуплений в Укргазвидобування газ у повному обсязі використовується для забезпечення побутових споживачів, релігійних організацій та виробників теплової енергії для надання послуг з опалення і постачання гарячої води населенню та релігійним організаціям.

«Крім того, необхідні обсяги імпортованого газу спрямовуються Нафтогазом на забезпечення решти потреб побутових споживачів у газі та теплі. При цьому Нафтогаз не постачає газ безпосередньо населенню. Натомість, закуплений компанією ресурс перепродають регіональні газопостачальні компанії (газзбути) згідно з постановою КМУ від 22 березня 2017 №187», - зазначили у НАК.

Читайте також: Нафтогаз цьогоріч вдвічі збільшив закупки європейського газу

Як повідомляв Укрінформ, інша дочірня компанія Нафтогазу, ПАТ «Укрнафта», наступного року планує вийти на вільний внутрішній ринок газу.

Укргазвидобування – єдина газовидобувна компанія, що повністю перебуває у державній власності. Нафтогаз володіє 100% акцій ПАТ «Укргазвидобування».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-