У Карпатах добудували Бескидський тунель

У Карпатах добудували Бескидський тунель

Фото
Укрінформ
На Закарпатті завершили будівництво нового Бескидського тунелю, який удвічі має прискорити доставку вантажів до Європи.

Про це повідомив в.о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов у Twitter.

"Тунель збудовано! Зараз будуємо колії на підходах. Наприкінці жовтня починаємо колійні роботи всередині", - написав він.

У квітні міністр інфраструктури Володимир Омелян заявляв, що повноцінна експлуатація Бескидського тунелю стане можлива у другому кварталі 2018 року. 

"Цього року ми плануємо відкрити Бескидський тонель, це справді вікно у Європу. Ми сподіваємося завершити весь комплекс робіт у ІV кварталі 2017 року і сподіваємося пустити тестовий потяг у цей же час. Повноцінна експлуатація планується на ІІ квартал 2018 року", - казав Омелян.

У Карпатах добудували Бескидський тунель

Після відкриття тунелю пропускна спроможність має збільшитися з 47 пар поїздів до 100 пар на добу.

Міністерство інфраструктури вважає за необхідне призначення нових залізничних маршрутів до країн Європи: Польщі, Словаччини, Угорщини, Німеччини, Румунії.

Читайте також: У Карпатах завершили найскладніший етап будівництва Бескидського тунелю

Двоколійний Бескидський тунель - один з наймасштабніших інфраструктурних проектів за часи незалежності України. Загальна вартість будівництва оцінюється майже в 2,2 млрд грн. Проект реалізовується на кредитні кошти, завдяки співпраці з Європейським банком реконструкції та розвитку і Європейським інвестиційним банком. Бюджет першого етапу будівництва склав $39,71 млн кредитних коштів ЄБРР. Триває підготовка документів для вибірки першого траншу в сумі €5 млн з €55 млн загальної суми кредиту від ЄІБ.

Нагадаємо, роботи із будівництва нового Бескидського тунелю почалися 29 жовтня 2013 року.

Фото: interbudmontazh.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-