Гройсман: Роботу земельного кадастру можна відстежувати в режимі реального часу

Гройсман: Роботу земельного кадастру можна відстежувати в режимі реального часу

Укрінформ
Державний земельний кадастр запрацював на технології Blockchain, що захищає систему від зовнішніх втручань і дозволяє відстежувати роботу кадастру в режимі реального часу.

Про це написав Прем’єр-міністр Володимир Гройсман на своїй сторінці у Facebook.

“Сьогодні відбулася презентація впровадження технології  Blockchain в роботу Державного земельного кадастру. Це найсучасніша децентралізована технологія зберігання та захисту даних в світі. Вона повністю унеможливлює будь-яке зовнішнє втручання в роботу кадастру, у тому числі нівелює ризики видалення, зміни чи незаконного коригування даних”, - зазначив глава уряду.

Він підкреслив, що усі дії в кадастрі відтепер фіксуються та зберігаються у хронологічному порядку, а громадські організації, журналісти та загалом всі українці зможуть стежити за роботою кадастру в реальному часі.

Читайте також: Втручання уряду в роботу Нафтогазу виправдане - експерт

Гройсман також зауважив, що це вже другий успішний досвід України в застосуванні технології Blockchain у державному секторі. На початку вересня цю технологію впроваджено у систему електронних торгів арештованого майна СЕТАМ та з її використанням проведено перші у світі електронні торги.

Водночас Гройсман додав, що реалізація зазначених проектів стала можливою завдяки тісній співпраці Агентства е-урядування, уряду та профільних міністерств, а також за підтримки незалежних міжнародних організацій, таких як Transparency International Ukraine та Фонд Східна Європа, які стали першими нодами-аудиторами оновлених держсистем.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок Міністерство аграрної політики та продовольства спільно з Державним агентством електронного урядування та Transparency International Україна презентували оновлений Державний земельний кадастр, який працює на технології Blockchain.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-