Мінагро: Україна може опікуватись продовольчою безпекою Кенії

Мінагро: Україна може опікуватись продовольчою безпекою Кенії

Укрінформ
Україна може взяти участь у забезпеченні продовольчої безпеки Кенії, зокрема щодо постачання українських зернових до цієї країни.

Про це йшлося під час зустрічі представників Мінагрополітики з кенійськими колегами в Міністерстві сільського господарства тваринництва та рибальства Республіки Кенія, в рамках робочого візиту української делегації до Кенії, повідомляє Мінагрополітики.

Крім того, кенійська сторона висловила зацікавленість у обміні досвідом в галузях рослинництва, тваринництва, рибного господарства, у сфері безпечності харчових продуктів, а також в органічному виробництві.

За результатами зустрічі, сторони домовилися підготувати двосторонній міжвідомчий документ, який передбачатиме здійснення заходів щодо розвитку двосторонньої торгівлі продукцією сільського господарства, обміну досвідом та інформацією за галузями, а також співпрацю у науково-дослідній сфері сільського господарства.

Читайте також: Мінагро планує "підняти" аграрну кооперацію на 500 мільйонів у 2018 році

Повідомляється, що наразі, за 8 місяців 2017 року, експорт продукції сільського господарства з України до Кенії склав 46,7 млн дол. США. В основному експортувалися кукурудза та пшениця. Імпорт за вказаний період склав 5 млн дол. США (чай, фрукти, кава).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-