Більше половини боргів із зарплати в Україні припадає на три області – Держстат

Більше половини боргів із зарплати в Україні припадає на три області – Держстат

Укрінформ
Більше половини боргу із виплати заробітної плати в Україні, який існував станом на 1 вересня 2017 року, було утворено в Донецькій, Луганській та Сумській областях. 

Про це повідомляє Державна служба статистики України. 

"На початок вересня п.р. більш як три чверті суми заборгованості економічно активних підприємств припадало на промисловість (77,3%). При цьому більше половини боргу утворено в Донецькій (27,4%), Луганській (15,2%) та Сумській (8,4%) областях", - поінформували в Держстаті. 

При цьому загальна сума заборгованості з виплати зарплати на 1 вересня 2017 року становила 2335,9 млн грн, з неї 1230,9 млн грн припадало на економічно активні підприємства. 

Заборгованість працівникам економічно активних підприємств у серпні 2017 р. зменшилась на 6,2%. 

Читайте також: На десять працюючих в Україні припадає один офіційно безробітний - Держстат

Як повідомлялося, заборгованість із виплати заробітної плати – це сума своєчасно невиплаченої заробітної плати всім категоріям працівників: штатним працівникам, особам, які не перебувають в обліковому складі підприємства – сумісникам і працюючим за договорами, а також звільненим працівникам. Ця сума включає всі нарахування в грошовій і натуральній формах з фонду оплати праці (за винятком обов’язкових утримань), строк виплати яких минув до кінця місяця, у якому вони повинні бути виплачені. 

Загальна сума заборгованості складається з даних трьох категорій підприємств: економічно активних; суб’єктів господарювання, щодо яких реалізовуються процедури відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом (підприємств-банкрутів); підприємств, які призупинили або припинили діяльність і не повідомили про погашення заборгованості (економічно неактивних).

Інформація формується по Україні в цілому та регіонах за видами економічної діяльності на рівні секцій і розділів відповідно до класифікації видів економічної діяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-