Терентьєв: АМКУ змінює систему роботи й постійно стежитиме за топ-ринками

Терентьєв: АМКУ змінює систему роботи й постійно стежитиме за топ-ринками

Укрінформ
Антимонопольний комітет України постійно стежитиме за топовими ринками в Україні, якими, зокрема, вважає логістику, перевалку, АПК тощо.

Про це в інтерв'ю AgroPolit.com повідомив глава Антимонопольного комітету Юрій Терентьєв.

За його словами, раніше комітет працював на базі отриманих від бізнесу заявок, що ускладнювало процес збору даних і затримувало процес дослідження та розслідування. Але тепер АМКУ постійно стежитиме за топовими ринками. АПК і перевезення входять до цього переліку.

«Я хочу, щоб в АМКУ сформувався сильний ринковий департамент і професійний департамент розслідувань. Ми хочемо, щоб бізнес нам довіряв, приходив зі своїми проблемами і питаннями. Для цього не потрібно приймати закони, просто налагодити постійну роботу з бізнесом. Обидві структури є, але потрібно організувати їх діяльність », - зазначив голова комітету.

Читайте також: АМКУ взявся за ціни на бензин і дизпальне

Так, за словами Теретьєва, наразі АМКУ розглядає всі суміжні ринки, пов'язані з виробництвом зерна: добрив, засобів захисту рослин. Також в поле зору Антимонопольного комітету потрапляють ринки логістики та портової перевалки.

«Наше завдання - систематично вивчити портову проблематику, адже велика частина зерна перевозиться саме так. Крім того, бачимо також проблему «Укрзалізниці», річкового транспорту, є справи за диференційованими ставками портових зборів у різних портах. Але все це - виклики не одного дня. Щоб системно їх вирішити, АМКУ змінює сьогодні систему роботи», - сказав Юрій Терентьєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-