Укравтопром: Найбільше легкових авто виробляють в Китаї, Японії та Німеччині

Укравтопром: Найбільше легкових авто виробляють в Китаї, Японії та Німеччині

Укрінформ
За перше півріччя 2017 року у світі вироблено щонайменше 48 млн автотранспортних засобів, що на 2,9% перевищує аналогічний показник минулого року.

Про це повідомляє Асоціація автовиробників України з посиланням на дослідження всесвітньої організації автовиробників OICA.

"У всесвітній організації автовиробників (OICA) підбили підсумки виробництва за перше півріччя поточного року. Згідно з даними OICA за 6 місяців 2017 року світовий автопром виробив як мінімум 48 млн автотранспортних засобів (низка країн не публікують інформацію про виробництво важких вантажівок). Таким чином, порівняно з аналогічним періодом минулого року, обсяг автовиробництва у світі зріс на 2,9%", - йдеться у повідомленні.

Найбільша частка світового автовиробництва традиційно належить випуску легкових автомобілів, яких з січня по червень було виготовлено понад 36 млн одиниць. Щодо результату річної давнини, виробництво у цьому сегменті глобального автопрому збільшилося на 2,7%.

Читайте також: Mazda збирається повністю відмовитися від виробництва авто на дизелі і бензині

Найбільшим виробником легкових автомобілів залишається Китай. Заводи Піднебесної з січня по червень випустили майже 11,5 млн легкових авто або на 3,2% більше, ніж роком раніше.

На другому місці, з 9 процентним зростанням відносно першого півріччя 2016 року, – Японія, де було вироблено 4,1 млн легкових автомобілів.

Не зважаючи на падіння обсягів виробництва на 3,5%, третє місце утримує німецький автопром. У ФРН за шість місяців було виготовлено 2,9 млн легкових автомобілів.

Південна Корея, яка відстала від свого результату річної давності на 2%, змогла залишитися в п’ятірці лідерів, зайнявши четверту позицію світового рейтингу з показником 1 млн 960 тис. авто.

Замикає лідерську п’ятірку Індія, із заводів якої за півроку вийшло 1 млн 943 тис. легковиків.

Україна в світовому рейтингу зайняла лише передостаннє місце з обсягом виробництва легкових автомобілів – 3078 од.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-