96% заявок на відшкодування ПДВ виконується протягом 30 календарних днів - ДФС

96% заявок на відшкодування ПДВ виконується протягом 30 календарних днів - ДФС

Укрінформ
Близько 96% заявок бізнесу на відшкодування ПДВ виконується протягом 30 календарних днів за результатами камеральних перевірок.

Про це сказав в.о. голови ДФС Мирослав Продан під час зустрічі з представниками машинобудування, виробництва турбінного та іншого устаткування - членами Ради з питань стимулювання інвестицій та підприємницької діяльності при ДФС, повідомляється на сайті відомства.

«На сьогодні вже немає системної проблеми, яка існувала раніше, з відшкодуванням податку на додану вартість. 96% заявок відшкодовується протягом 30 календарних днів за результатами камеральних перевірок. Ми усунули людський фактор від цього процесу, усе відбувається автоматично», - сказав Продан.

Читайте також: Зустріч Данилюка з представником МВФ: ДФС потрібно реформувати негайно

З початку впровадження Реєстру заяв про повернення суми бюджетного відшкодування ПДВ з 1 квітня 2017 року заборгованість з відшкодування цього податку, за деклараціями поданими до 1 квітня 2017 року, скорочено на 93,65%, або майже на 14,3 млрд грн. Якщо на початок квітня - на момент запуску системи автоматичного відшкодування ПДВ - загальна заборгованість становила 15,3 млрд грн, то в перший місяць роботи електронного режиму борг скоротився на 11,5 млрд грн - до 3,8 млрд грн. На 26 вересня цей показник вже склав 932 млн гривень. Сума заборгованості складається із сум: 756,9 млн грн, по яких тривають оскарження, та 121,3 млн грн, по яких наявні заперечення правоохоронних органів. 

Наразі проводиться робота з правоохоронними органами, за застереженнями яких суми були заблоковані, для можливого повернення їх платникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-