Укрзалізниця: Для оновлення рухомого складу потрібна індексація вантажних тарифів

Укрзалізниця: Для оновлення рухомого складу потрібна індексація вантажних тарифів

Укрінформ
Висловлювання деяких представників влади щодо достатніх фінансових ресурсів без індексації тарифів на вантажоперевезення для оновлення рухомого складу, не мають переконливих аргументів і є міфом. 

Про це інформує прес-служба УЗ.

«Позитивний фінансовий результат ПАТ «Укрзалізниця» за 8 місяців цього року після формування необхідних резервів, які вимагаються міжнародними стандартами бухобліку, становить майже 0,16 млрд грн прибутку. Цих коштів недостатньо, щоб без додаткових джерел доходів, зокрема, отриманих від індексації тарифів на вантажоперевезення, оновлювати критично застарілий рухомий склад і виконувати інвестиційну програму товариства в запланованих обсягах», – розповів в.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов.

Читайте також: Омелян: Уряд не виділив 2,5 мільярда на закупівлю пасажирських вагонів

Він зазначив, що прибуток за видами діяльності за результатами 8 місяців 2017 року згідно з управлінською звітністю компанії забезпечили: вантажні перевезення +9,2 млрд грн; допоміжне виробництво +0,6 млрд грн; інша операційна діяльність +0,2 млрд грн. Разом за всіма видами діяльності 10 млрд грн прибутку.

Збитковий фінансовий результат за видами діяльності ПАТ «Укрзалізниця» зумовили: пасажирські перевезення – 6,8 млрд грн збитку, інша фінансова діяльність (сплата відсотків за кредитами, лізингом, тощо) - 2,3 млрд грн та податок на прибуток – 0,5 млрд грн. Разом за переліченими видами діяльності за 8 місяців – 9,6 млрд грн збитків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-