Польоти на сході України: EASA не має повноважень закривати небо - речник

Польоти на сході України: EASA не має повноважень закривати небо - речник

Ексклюзив
Укрінформ
Рекомендації Європейського агентства авіаційної безпеки (EASA) не є обов’язковими для виконання країнами-членами та авіакомпаніями ЄС та не встановлюють заборону на здійснення польотів.

Про це в ексклюзивному коментарі власному кореспонденту Укрінформу у Брюсселі сказав речник EASA Домінік Фуда.

"У разі наявності спільної для ЄС оцінки та визначення рівня ризику як "високий" EASA ініціює підготовку проекту інформаційного бюлетеня щодо конфліктної зони (CZIB), який у деяких випадках може містити оперативні рекомендації. Ці рекомендації не є обов'язковими для виконання та не встановлюють заборону на польоти", - заявили у Європейському агентстві авіаційної безпеки.

У EASA зазначили, що інформаційний бюлетень від лютого 2016 року щодо повітряного простору на сході України залишається чинним.

Читайте також: Гройсман доручив підготувати відповідь EASA щодо закриття трьох аеропортів

Як повідомляв Укрінформ, напередодні міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив, що відомство вважає необгрунтованими проект рекомендацій Європейського агентства авіаційної безпеки щодо обмеження польотів у східній частині України.

Як відомо, до Державної авіаційної служби України надійшов проект бюлетеня від EASA, що пропонує визнати небезпечними польоти в східній частині України, де розташовані міжнародні аеропорти "Харків", "Дніпропетровськ" і "Запоріжжя".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-