Аналітики прогнозують зростання курсу долара

Аналітики прогнозують зростання курсу долара

Укрінформ
На цьому тижні триватиме тенденція помірного зростання курсу долара.

Про це йдеться в коментарі старшого аналітика форекс-компанії Альпарі Вадима Іосуба, який переданий Укрінформу.

"На тижні, що почався, ми чекаємо продовження помірного зростання курсу долара. Офіційний курс долара і його вартість на міжбанку можуть піднятися в діапазон 26,3-26,4 грн., а готівковий долар в банках котируватиметься близько 26,2/26,4 грн", - прогнозує експерт.

Водночас він зазначив, що минулого тижня долар продовжував дорожчати на всіх сегментах валютного ринку, проте були і ознаки, що свідчать про стабілізацію курсу гривні.

Читайте також: Експерти рекомендують українцям накупити валюти на два роки наперед

"По-перше, це зростання сповільнилося до 0,1-0,5%, по-друге, на готівковому ринку скорочується спред між купівлею і продажем. Так, за тиждень офіційний курс долара США, встановлений НБУ, виріс з 26,22 грн до 26,26 грн, або на 0,1%. Середньозважений курс долара на міжбанку, за даними регулювальника, за цей же час виріс з 26,18 грн до 26,31 грн, або на 0,5%. Середні курси купівлі/продажу долара на готівковому ринку в банках виросли за тиждень з 26,06/26,32 до 26,13/26,36. Таким чином, купівля виросла на 0,3%, а продаж - на 0,2%. Натомість спред між середнім продажем і середньою покупкою знизився з 1,0% до 0,9%, що свідчить про зниження волатильности на ринку", - підкреслив експерт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-