Держслужба зайнятості:  Кількість вакансій за рік зросла на 43% - до 77 тисяч

Держслужба зайнятості: Кількість вакансій за рік зросла на 43% - до 77 тисяч

Укрінформ
Кількість нових робочих місць, поданих роботодавцями в Державну службу зайнятості, за рік зросла на 43% і станом на 1 вересня 2017 року становила 77 тис.

Про це повідомляє Урядовий портал із посиланням на дані служби.

 «Зростання вакансій стало можливим завдяки поліпшенню економічної ситуації, а також завдяки підвищенню співпраці Державної служби зайнятості з роботодавцями", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Держпраці і Укртрансбезпеки підписали угоду задля зменшення травматизму

Зростання відбулося в усіх видах економічної діяльності, зокрема, у сільському господарстві, переробній промисловості, будівництві, торгівлі на 40%-60%.

«Окрему увагу звернули на питання працевлаштування внутрішньо переміщених осіб. Так, з початку року вдалося працевлаштувати 3,9 тис. людей. А в цілому на обліку відомства перебувають понад 5 тис. вимушених переселенців», - зазначається у повідомленні.

За даними Державної служби статистики України,  в серпні кількість зареєстрованих безробітних скоротилася до 311,9 тис. осіб, що є найменшим з початку року показником. Навантаження на одне вакантне місце також скоротилося до 4 осіб на місце проти 10 людей у січні поточного року. Найбільш популярними професіями є водій автотранспорту, вчитель, працівник побутової сфери, працівник будівельної сфери, державний службовець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-