Гройсман обіцяє звільнити голову АМКУ в разі виявлення зловживань

Гройсман обіцяє звільнити голову АМКУ в разі виявлення зловживань

Укрінформ
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман має намір ініціювати звільнення голови Антимонопольного комітету України Юрія Терентьєва у разі встановлення зловживань АМКУ при скасуванні проведення тендеру на закупівлю сканерів для контролю товарів на державних митницях.

Про це він заявив у Верховній Раді під час години запитань до уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Українська ДФС оголосила тендер на закупівлю сканерів. Ми маємо встановити їх на всіх кордонах, аби зрозуміти, які товари приходять в країну. Проте Антимонопольний комітет скасував цей тендер. Це злочин проти держави, проти надходжень до держбюджету. Це злочин, який прикриває контрабанду", - сказав Прем'єр.

Він додав, що має намір ініціювати звільнення голови АМКУ Юрія Терентьєва у разі встановлення зловживань комітетом під час скасування тендера.

"Я буду розбиратися, і якщо побачу змову, а про це вже говорить вся країна, що АМКУ став другою Тендерною палатою в Україні, я буду ставити питання про звільнення керівника АМКУ", - сказав Гройсман.

Читайте також: Кабмін сьогодні представить у Раді проект бюджету-2018

Глава уряду підкреслив, що вважає за необхідне навести лад в закупівлях. Гройсман зазначив, що уряд створив якісну систему ProZorro, але "тепер нам створюють дубль Тендерної палати. Я буду просити підтримки, треба побороти це зло раз і назавжди".

Прем'єр підкреслив, що на митниці обертається 25-50 млрд грн тіньових коштів. Якщо закупити сканери, ситуацію можна змінити. "Ми маємо зробити рентген на всіх кордонах нашої держави, щоб розуміти, які товари за якими цінами потрапляють в Україну", - зазначив Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-