ДФС: Податкові надходження від великого бізнесу перевищили 176 мільярдів

ДФС: Податкові надходження від великого бізнесу перевищили 176 мільярдів

Укрінформ
За січень - серпень 2017 року великий бізнес сплатив понад 176 млрд грн податків, що на 21% перевищує рівень відповідного періоду минулого року.

Про це повідомляє Державна фіскальна служба.

Так, частка податкових платежів великих платників, що обслуговуються Офісом великих платників податків ДФС, склала 58,3% від загального збору державного бюджету податкових платежів по Україні.

У розрізі основних податків державна скарбниця за 8 місяців отримала: податку на додану вартість – 76 млрд грн, акцизного податку – 41 млрд грн, податку на прибуток – 36,3 млрд грн та частину чистого прибутку – 6,6 млрд грн.

За результатами проведеного аналізу спостерігається значне зростання податку на додану вартість у порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 13,4 млрд грн, або на 21%, податку на прибуток  на 9,3 млрд грн, або на 34% та акцизного податку на 6,9 млрд грн, або на 20%.

Читайте також: ДФС: Електронні ключі цьогоріч отримали 224 тисячі платників

Позитивна динаміка зростання надходжень протягом останніх місяців пов’язана насамперед із зростанням відрахувань підприємств добувної промисловості, переробної промисловості, постачальниками електроенергії і газу, торгівлі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-