Гройсман: Якщо Рада зволікатиме, ми не зможемо підвищити пенсії в жовтні

Гройсман: Якщо Рада зволікатиме, ми не зможемо підвищити пенсії в жовтні

Відео
Укрінформ
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман закликав народних депутатів об'єднатися і ухвалити на початку жовтня пенсійну реформу, щоб уряд міг невідкладно забезпечити підвищення пенсій.

Про це йдеться у відеозверненні Гройсмана, повідомляє Урядовий портал

“Можливість ухвалити пенсійну реформу, яка змінить існуючу пенсійну систему, дозволить запровадити автоматичне осучаснення пенсій при одночасному зниженні дефіциту бюджету Пенсійного фонду, зберігається, але парламентаріям треба об’єднатися навколо ухвалення рішень”, - підкреслив глава уряду.

Він зазначив, сьогодні український парламент мав усі можливості ухвалити рішення щодо нової пенсійної системи, яка дасть можливість пенсіонерам отримати вищі пенсії. “Пенсіонери чекають це роками... Але сьогодні цього не відбулося», - констатував Гройсман. 

Читайте також: Гройсман про реформи: До кінця року в уряду є “достатньо амбітний план”

Він звернув увагу, що ключова складність існуючої ситуації полягає в тому, що саме рішення парламенту мало б стати основою всіх перерахунків пенсійних виплат.

«І ми до цього (перерахунку) готові. Але якщо рішення буде й далі затягуватися парламентом, ми не зможемо зробити це (підвищити пенсії) в жовтні. Тож закликаю депутатів об’єднатися та ухвалити рішення наступного пленарного тижня – на початку жовтня. Ми свою роботу зробимо, 9 млн пенсіонерів отримають більші пенсії. Закликаю всіх підготуватися і ухвалити рішення», - наголосив Гройсман.

Як повідомляв Укрінформ, народні депутати 21 вересня розглядали законопроекти судової реформи. В порядку денному роботи парламенту на цей день також були законопроекти щодо пенсійної реформи.

Голова Верховної Ради неодноразово закликав депутатів продовжити роботу в четвер до ухвалення судової та пенсійної реформ, однак ті не підтримали пропозицію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-